Ons team

Hannelore Drappier

Hannelore Drappier werd geboren in 1972 en woont bij de praktijk. Na haar secundair, volgde ze de opleiding kinesitherapie aan de universiteit in Leuven, gevolgd door een specialisatiejaar in de manuele therapie aan dezelfde universiteit. Na haar studies werkte ze eerst een aantal maanden in Duitsland, om daarna voor 2 jaar naar West Palm Beach (Florida, USA) te vertrekken. Na haar thuiskomst werkte ze gedurende 8 jaar mee in de groepspraktijk van Dedrie Frieda te Zonnebeke.

Op 1 september 2006, toen haar oudste zoon met de eerste kleuterklas startte, begon ze uiteindelijk met de uitbouw van een eigen praktijk bij haar thuis. Daar is ze van maandag tot vrijdag van 8u30 's morgens aanwezig.

Naast de praktijk verdeelt ze haar aandacht over haar 3 zonen. Verder geniet ze van te lezen, wat in de tuin te werken of creatief bezig te zijn.

Sara Castelein

Sara Castelein werd geboren in 1987 en woont in Merkem. Sara volgde haar secundair onderwijs in het college van Diksmuide. Bij Sara zit 'kinesitherapie in de familie', zoals men zegt. Ook haar papa en haar zus studeerden namelijk af als kinesist. Sara volgde haar opleiding aan de Universiteit van Gent, waar ze in 2010 haar diploma haalde, in de afstudeerrichting 'musculoskeletale aandoeningen'.

Sinds 2010 werkt Sara in de praktijk van Hannelore. Oorspronkelijk combineerde ze dit met werken in nog 2 andere privépraktijken (praktijk 72 in Kortemark en bij Tine Masschelein in Sint-Juliaan). Nu brengt ze het grootste deel van haar tijd door in de praktijk van haar papa in Merkem. Maar op dinsdagnamiddag komt ze nog steeds helpen in Ieper.

Reizen, sporten en af en toe wat muziekoptredens bijwonen behoren tot haar uitlaatkleppen. Sara woont nog steeds in Merkem, waar ze, grotendeels eigenhandig, haar huis verbouwde tot een gezellige thuis.

Jolien Lannoye

Jolien is geboren in 1993 en groeide samen met een oudere zus op in Merkem.

In 2016 studeerde ze af aan de Universiteit van Gent als 'Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie' met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen.

Sinds september startte ze als zelfstandig kinesitherapeute in de praktijk van Hannelore. Daar werkt ze 3 namiddagen in de week, de maandag, woensdag en vrijdag. Ze combineert deze job met het deeltijds werken als kinesitherapeute in het zorgcentrum Maria Ter Engelen in Klerken.

Verder volgt deze bezige bij ook nog de postgraduaatsopleiding manuele therapie aan de Universiteit van Gent. Naast het werken en studeren probeert ze nog wat tijd vrij te houden voor haar grote hobby: paardrijden.