Weetjes

stage

Van  29 november tot 24 december komt Manon Declercq meevolgen in de praktijk.  Manon komt uit Menen en voltooit momenteel haar laatste jaar van haar opleiding aan de universiteit van Leuven. Het is altijd fijn om studenten te kunnen coachen.  We zijn blij dat we een beetje kunnen meehelpen om ze klaar te stomen voor het werkveld. 

mondmaskers

Aangezien wij tijdens de behandelingen geen anderhalve meter afstand kunnen houden, blijven mondmaskers bij ons voorlopig nog verplicht. Gelieve ook nog steeds een eigen (bad)handdoek mee te nemen. Gelukkig worden elders de maatregelen wat versoepeld en kunnen we intussen al een beetje terug keren naar 'hoe het vroeger was'.  Stap per stap terug naar normaal!

Stage

Van 23 november tot 18 december komt Christine meehelpen in de praktijk.  Christene komt uit Friesland en is laatstejaars studente aan de KUL.  Via het volgen van een stageperiode in een privépraktijk leren de studenten de opgedane kennis omzetten in de praktijk.  We zijn blij dat we daar een steentje toe kunnen bijdragen!

corona alert

Het ziet er naar uit dat we nog even zullen moeten rekening houden met het COVID-19 virus.  Vandaar nog even de belangrijke punten op een rijtje :

- Kom niet naar de praktijk wanneer je ziek bent of in preventieve quarantaine moet blijven.  Geef een seintje en we bezorgen je een nieuwe afspraak wanneer het weer veilig is.

- Probeer de wachtkamer te vermijden.  Wacht desnoods buiten of in de auto wanneer je te vroeg bent.  Kom zo veel mogelijk alleen naar je afspraak.  Kinderen mogen natuurlijk wel vergezeld worden.

- Ontsmet je handen, zowel bij het binnenkomen als bij het verlaten van de praktijk.  Er zijn overal ontsmettingsgels aanwezig.

- Draag je mondmasker altijd wanneer je binnen bent, en zoals het hoort (neus en mond moeten bedekt zijn). Je kunt een chirurgisch mondmasker aankopen in de praktijk voor 70 cent.

- Voorzie je eigen handdoeken : één om op de tafel te leggen en één om je evntueel toe te dekken.

Wij van onze kant doen er alles aan om uw gezondheid te bewaken.  De behandeltafels worden na iedere behandeling ontsmet ne we wassen onze handen heel consequent.  We verluchten regelmatig de behandelruimtes.  Ook de stoelen in de wachtkamer, de deurklinken en het toilet worden regelmatig ontsmet.

Laten we zorgen voor elkaar en vooral de hoop op beterschap niet verliezen!

coronavirus

Beste mensen, 

Terwijl heel de wereld een beetje zijn adem inhoudt, voeren we hier in de praktijk ook aanpassingen door om zowel jullie als onszelf te beschermen tegen besmetting met het Corona virus. 

Vanuit de overheid en de beroepsorganisatie wordt ons aangeraden enkel de dringende behndelingen te laten doorgaan.  Mensen die even kunnen wachten, krijgen het advies om de behandelingen tijdelijk uit te stellen.  Indien u hierover vragen hebt, of niet zeker weet of uw behandeling al dan niet als dringend beschouwd wordt, aarzel dan niet om ons te contacteren op het nr 0476 268 245. 

We vragen natuurlijk om thuis te blijven en je afspraak zelf te annuleren bij ziektesymptomen. 

Voor de behandelingen die wel doorgaan nemen we alle veiligheidsvoorschriften in acht.  We zorgen ervoor dat je geen contact hebt met andere patiënten.  We vragen ook om zelf 2 badhanddoeken te voorzien, waarmee we de tafel kunnen bedekken. 

Hopelijk kunnen jullie en je familie gezond blijven.  Als we nu allemaal een inspanning leveren, zal de situatie hopelijjk snel opnieuw normaliseren. 

Stage

Van 26/11 tot 21/12 komt Liesbeth Vanhaverbeke bij ons stage lopen. Liesbeth studeert in Leuven en zit in haar 2de master kinesitherapie. Zo goed als klaar met haar opleiding dus. We hopen dat ze veel kan bijleren bij ons en vinden het fijn om zo te kunnen bijdragen aan haar vorming!

Patiƫntenbevraging

Een heel grote merci aan alle patiënten die tijd wilden vrij maken om de online enquête in te vullen. Via deze enquête kregen we uw mening over verschillende aspecten van de verleende zorg en kunnen we de kwaliteit ervan nog proberen te verbeteren. Uw mening telt!

Zomervakantie

Tijdens de zomervakantie blijft de praktijk open. We nemen elk om de beurt een paar weken verlof. Gelieve op tijd uw afspraken vast te leggen. We proberen iedereen in de mate van het mogelijke op de agenda te zetten.

Allemaal naaldjes

  • Bij 'dry needling' wordt er met een holle naald in een trigger point (pijnpunt, spierknobbel) van een spier geprikt. Door deze korte prik gaat de spier snel ontspannen en komen er ook pijnstillende stoffen vrij. Sara past deze techniek al toe in de praktijk. Jolien is ingeschreven om de opleiding te volgen in 2018.
  • Bij PTNS wordt er met een naald geprikt ter hoogte van de enkel. Na het plaatsen van de naald blijf je een half uurtje liggen terwijl er een stroomvorm door de naald gestuurd wordt. Deze techniek brengt vaak verbetering bij hardnekkige bekkenbodem problemen. In tegenstelling tot het nemen van medicatie kent ze bovendien geen neveneffecten. Ik volgde een opleiding in Gent om de techniek aan te leren en pas het nu toe in de praktijk. De resultaten zijn veelbelovend...

Eindelijk!

Na een lange voorbereiding zijn we vanaf nu ook 'online' te vinden! Joepie!